JLG rapporteert sterk lagere omzet

JLG en haar moedermaatschappij Oshkosh hebben hun resultaten voor het volledige jaar en het vierde kwartaal gepubliceerd met een sterk lagere omzet.

Voor het volledige jaar – de 12 maanden tot eind september – bedroegen de inkomsten van JLG $ 2,5 miljard, 39 procent minder dan vorig jaar. De verkopen zijn onderverdeeld in drie categorieën: Hoogwerkers voor $ 1,1 miljard, een daling van 43 procent, verreikers daalden met 46 procent tot $ 680 miljoen en anderen – voornamelijk onderdelen en services die 17,5 procent lager uitkwamen op $ 723,6 miljoen. De bedrijfswinst voor het jaar bedroeg $ 198,6 miljoen, een daling van iets meer dan 60 procent.

Op weg naar het vierde kwartaal vertoonden sommige gebieden tekenen van een lichte achteruitgang, hoewel de totale verkoop met hetzelfde percentage daalde – 39 procent – tot $ 615 miljoen. De verkoop van hoogwerkers daalde met 37 procent tot $ 301 miljoen, terwijl de verzendingen van verreikers 56,5 procent lager waren op $ 133,9 miljoen en andere inkomsten waren 22 procent lager op $ 180 miljoen.
De bedrijfswinst bedroeg 25,3 miljoen – na rekening te hebben gehouden met 7,5 miljoen dollar aan herstructureringskosten – een daling van 80 procent (74 procent op vergelijkbare basis).

Oshkosh als groep rapporteerde een totale jaaromzet van $ 6,9 miljard, een daling van iets meer dan 18 procent, met een vergelijkbare procentuele daling in het vierde kwartaal. De winst vóór belastingen bedroeg $ 439,1 miljoen, een daling van bijna 42 procent.

Wilson Jones, CEO van Oshkosh: “Zoals blijkt uit onze solide prestaties in het vierde kwartaal, bleven de teamleden van Oshkosh hard werken en sterke resultaten neerzetten ondanks tegenslagen en wereldwijde onzekerheid als gevolg van de Covid-19 pandemie. We hebben gereageerd op veranderende markten over de hele wereld door snel maatregelen te nemen om de kosten te beheersen en waarde te leveren aan onze klanten bij tal van essentiële bedrijven. Als gevolg hiervan behaalde ons team in het vierde kwartaal een gecorrigeerde verwaterde winst per aandeel van $ 1,30 op een omzet van $ 1,8 miljard.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat ons team door deze uitdagende marktomstandigheden kan navigeren en Oshkosh kan positioneren om te profiteren van toekomstige kansen. Hoewel we vandaag geen kwantitatieve vooruitzichten voor fiscaal 2021 geven, aangezien de timing en omvang van het herstel van onze hoogwerkers en sommige commerciële markten onzeker blijven, blijven we dicht bij onze klanten en zullen we reageren op kansen die zich voordoen. We hebben vertrouwen in het potentieel van onze eindmarkten op lange termijn en zullen blijven vertrouwen op onze People First-cultuur terwijl we volharden in de huidige omgeving.”

Overig nieuws