IPAF overschrijdt 2 miljoen PAL-kaarten

ComputerComputer

Het aantal PAL Cards uitgegeven door IPAF is meer dan 2 miljoen gepasseerd, met 800.000 geldige kaarten die momenteel in gebruik zijn op werkplekken over de hele wereld.

Alle PAL Cards die momenteel in de wereld geldig zijn, zijn Smart PAL Cards. Het bijhouden van een digitaal logboek van het machinegebruik van operators is ook een manier om het vernieuwingsproces te vereenvoudigen en om werkgevers te laten zien hoe goed ze vertrouwd zijn geraakt met verschillende soorten apparatuur.

Giles Councell, IPAF’s operationeel directeur, die leiding gaf aan de acceptatie van Smart PAL Cards, zegt: “Het is een opmerkelijke mijlpaal dat het aantal IPAF PAL Cards wereldwijd de 2 miljoen heeft bereikt. Vanaf het begin is het gebruik van de kaarten jaar na jaar toegenomen, tot het punt waarop we nu elk jaar meer dan 150.000 PAL Cards uitgeven.

Peter Douglas, CEO en MD van IPAF, voegde eraan toe: “IPAF’s wereldwijde trainingsprogramma staat nooit stil. Alleen al in het afgelopen jaar hebben we gewerkt om het PAL Card-vernieuwingssysteem flexibeler te maken, om te voldoen aan nationale vereisten om kwalificaties regelmatiger dan om de vijf jaar te vernieuwen, zoals vereist door IPAF. In Dubai bijvoorbeeld eist de gemeente nu van operators dat ze de IPAF-training elke twee jaar vernieuwen, en we hebben hard gewerkt om deze juridische wijziging op te vangen.

“Iedereen bij IPAF is verheugd en trots dat we meer dan 2 miljoen mensen over de hele wereld hebben gecertificeerd om veilig te werken met hoogwerkers. We kijken er naar uit om er de komende jaren nog veel meer te certificeren.”

Overig nieuws