Palfinger meldt omzetdaling van 15 procent

Palfinger
ComputerComputer

In de eerste drie kwartalen van 2020 daalde de omzet bij Palfinger met € 1,1 miljard met € 198,2 miljoen, of 15,2 procent.

De omzetdaling voor de Oostenrijkse kraan- en hoogwerkerfabrikant werd toegeschreven aan de impact van het coronavirus Covid-19. Het herstel in het derde kwartaal had echter een positief effect op de omzet en winst, aldus het bedrijf. De markten in Europa, Rusland, China en Latijns-Amerika stabiliseerden in het derde kwartaal. De huidige orderniveaus komen overeen met die van eind 2019.

De EBITDA bedroeg € 140,3 miljoen, een daling met 19,9% ten opzichte van de € 175,1 miljoen tijdens de eerste drie kwartalen in vergelijking met dezelfde periode van 2019.

In een reactie op de resultaten zei Andreas Klauser, CEO van Palfinger: “Palfinger heeft de eerste fase van de crisis goed doorstaan ​​en heeft blijk gegeven van een hoge mate van stabiliteit. In dit verband wil ik met name de prestaties van onze medewerkers erkennen. Bovendien zetten we het transformatieproces voort om onze weg van succes voort te zetten in deze veranderende marktomgeving.”

Vooruitkijkend sluit Klauser verdere lockdowns niet uit. Voor 2020 verwacht het bedrijf een omzet van meer dan € 1,5 miljard en een EBIT van € 100 miljoen. De doelstelling van € 2,0 miljard aan jaaromzet “met een gemiddelde EBIT-marge van 10 procent en een gemiddelde ROCE van 10 procent over de economische cyclus, blijft hetzelfde, maar is met twee jaar uitgesteld tot 2024.”

Overig nieuws