Haulotte onthult Pulseo

ComputerComputer

Haulotte heeft de nieuwste toevoeging aan haar Pulseo Electric / hybride productgamma gelanceerd in de vorm van de 43ft HS15E en 53ft HS18E Rough Terrain schaarhoogwerkers – of de HS4390 E en HS5390 E in Noord-Amerika.

De nieuwe machines hebben werkhoogtes van respectievelijk 15 en 18 meter en een platformcapaciteit van 750 kg – vier personen en hun gereedschap. Er is keuze uit standaard of extra lange enkele of dubbele uitbreidingsmogelijkheden. De reguliere verlengstukken brengen de totale deklengte van 3,8 tot 4,8 meter op het basismodel of 5,8 meter op het Pro-model, terwijl de XL-platformverlenging de volledig uitgeschoven dubbele dekken naar 7,4 meter brengt.

De HS15E kan op volle hoogte rijden terwijl de HS18E uitschakelt op 11 meter platformhoogte. De totale breedte is 2,3 meter, met een totale opberglengte van 4,4 meter. Het totale gewicht is 7,5 ton voor de HS15E en iets meer dan acht ton voor de HS18E.

De nieuwe modellen zijn allemaal elektrisch met de optie van een lift-on / lift-off diesel-oplaadpakket. De vierwiel directe elektrische aandrijving maakt gebruik van assen van het type verreiker voor zwaar gebruik – met één grote centraal geplaatste elektrische AC-aandrijfmotor op de centrale tussenbak van de aandrijving.

Het 48-volt accupakket bestaat uit acht zes volt 435 Amp-uur Trojan L16H-AC loodzuuraccu’s, met Haulottes Activ’Energy Management gecentraliseerd oplaadsysteem. Het zou voldoende zijn voor een volledige dienst.

De meeste innovatieve functies van Haulotte zijn standaard, inclusief de Activ’Screen-interface op de onderste bedieningselementen en het Activ’Lighting-systeem dat het platform, de bedieningspanelen en de uiterste punten op de machine verlicht en tegelijkertijd zorgt voor licht voor veilig laden of lossen ‘s nachts.

Bekijk hieronder een video van de Pulseo:

Overig nieuws