Volledig elektrische Sarens SGC

ComputerComputer

Sarens heeft een elektrische versie van zijn SGC heavy lift ringkranen geïntroduceerd in de vorm van de 99.000 ton / meter SGC-90 met een maximale capaciteit van 1.650 ton.

De nieuwe kraan staat op een ring met een diameter van 35 meter, met een maximale ballast van 2.700 ton. Hij kan worden geconfigureerd met hoofdmastlengtes van 100, 120 en 130 meter en een jib van 200 ton met een capaciteit van 27,5 meter. Sarens ‘heavy duty en light duty jibs van de bestaande SGC-120 heavy lift kraan kunnen ook gebruikt worden om grotere haakhoogtes te realiseren.

Volgens Sarens is het energieverbruik bij het werken op netstroom 40 procent lager dan bij een dieselhydraulische versie, terwijl het gebruik van onderhoudsonderdelen drastisch wordt verminderd. De kraan wekt ook vermogen op bij het laten zakken van de giek of haak en kan dat vermogen aan het elektriciteitsnet leveren.

Bekijk hieronder een video:

Overig nieuws