Eerste orders SiteZone ‘social distancing’

ComputerComputer

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ESS Safeforce heeft 150 draagbare ‘social distancing’ devices van de tweede generatie besteld bij SiteZone Safety, voorafgaand aan de lancering van het product deze maand.

De nieuwe, compactere versie van het draagbare personeelsafstandssysteem (PDS) zal door ESS Safeforce in zijn eigen bedrijf worden gebruikt, maar ook worden sommige beschikbaar gesteld voor verhuur.

Ian Holt, die de Heavy Construction Division bij ESS Safeforce leidt, zei: “We zijn al enkele jaren succesvolle, exclusieve verhuurpartners en medewerkers van SiteZone Safety en we weten hoe effectief de veiligheidsoplossingen zijn. Gezien de huidige pandemische omstandigheden is het essentieel dat onze werknemers worden beschermd en net zo goed voldoen aan de regel van 2 meter als onze klanten. Daarom gaan we zelf de SiteZone Safety PDS gebruiken.”

Het ontwerp van de PDS van SiteZone Safety begon tijdens de eerste Covid-19 lockdown in het tweede kwartaal van dit jaar. Het bedrijf werd op korte termijn gevraagd om een ​​draagbaar fysiek afstandssysteem te bieden om werknemers die het NHS Nightingale-ziekenhuis voor Covid-19-patiënten in Birmingham bouwen te beschermen en hen te helpen een afstand van 2 meter uit elkaar te houden.

Nadat het met succes de eerste PDS-eenheid voor in het veld in het VK had gecreëerd, realiseerde het team zich al snel dat de pandemie een probleem op de lange termijn zou worden en dat het ontwerp moest worden verfijnd en gestroomlijnd om aan de voortdurende behoeften te voldoen, vooral onder de belangrijkste werknemers.

Gary Escott, algemeen directeur van SiteZone Safety zei: “Zoals we hebben gezien, blijft het coronavirus een negatieve invloed op ons hebben nu we onze tweede nationale quarantaine ingaan.” De tweede nationale lockdown van Engeland begon op 5 november.

Escott vervolgde: “Het is van vitaal belang dat we essentiële sectoren operationeel houden en dit veilig doen. Daarom hebben we ons afstandssysteem voor personeel verfijnd, nog compacter, effectiever en met een lange batterijduur. Gezamenlijk moeten we ons aanpassen om Groot-Brittannië waar mogelijk te laten werken, en ik ben ervan overtuigd dat degelijke veiligheidsoplossingen zoals die van ons daaraan bijdragen.”

Overig nieuws