Genie innovaties geintroduceerd

Logo Genie Terex
ComputerComputer

Genie zal een aantal innovaties introduceren die van toepassing zijn op hun nieuwe generatie schaarhoogwerkers.

De grootste innovatie is een geoptimaliseerd AC-elektrisch aandrijfsysteem (E-Drive) vanaf Q1 2021. De met E-Drive uitgeruste GS-schaarhoogwerkers hebben hierdoor een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en verbeterde prestaties. De nieuwe generatie schaarhoogwerkers kan volgens Genie ook de total cost of ownership (TCO) aanzienlijk verlagen en het rendement op het geïnvesteerde kapitaal (rROIC) verbeteren.

De Genie AC E-Drive zorgt voor een verbeterde runtime en prestaties. Gebruikers kunnen tot 30% langer werken op een batterij lading. De krachtige aandrijving maakt een hellingshoek tot 25 graden mogelijk.

De nieuwe generatie schaarhoogwerkers maken gebruik van onderhoudsvrije AC aandrijfmotoren. De hierboven beschreven 30% meer runtime zorgt voor minder accu opladingen, wat resulteert in 20% langere levensduur van accu’s. Daarnaast worden er componenten gebruikt die bewezen hebben dat ze een volledige levensduur meegaan.

Het gebruik van de AC aandrijfmotoren zorgt voor aanzienlijk minder risico op hydraulische lekken.

Overige verbeteringen

Door het gebruik van 2x diepere bandprofielen blijven de banden langer goed, waardoor het vervangen van de banden tijdens de levensduur van de machine niet meer nodig is.

Het staalplaat platform met diamant structuur biedt onderhoudsvrije grip over de gehele levensduur van de machine. Het vervangen van platform grip tape is hierdoor niet meer nodig.

Naast de voor- en achterkant zijn ook de zijkanten voorzien van vorkheftruck pockets. Dit zorgt voor meer pick-and-place flexibiliteit, waardoor machines sneller kunnen worden verplaatst en schade aan de machine kan worden voorkomen.

Overig nieuws