Mills rapporteert positief derde kwartaal

ComputerComputer

Het verbeterde economische klimaat, gecombineerd met de maatregelen die Mills heeft genomen om de impact van Covid-19 te verzachten, resulteerde in een stijging van 19% van de netto-omzet binnen het bedrijf van R $ 129,4 miljoen (US $ 23,7 miljoen).

Het cijfer vertegenwoordigde een stijging van 36,1% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. Mills ‘Rental Business Unit zag een stijging van 15,3% in de geconsolideerde netto-inkomsten tijdens het derde kwartaal, vergeleken met het tweede kwartaal van het jaar. September sloot op bijna hetzelfde niveau als de periode vóór Covid, met 92% van de units te huur in vergelijking met het eerste kwartaal van het jaar.

Omdat de prijzen van apparatuur tijdens de pandemie bijna hetzelfde bleven, kreeg de verhuurdivisie een boost dankzij de verkoop van gebruikte apparatuur, en rapporteerde een aangepaste EBITDA van R $ 30 miljoen ($ 5,5 miljoen), 73,8% hoger dan in het tweede kwartaal van 2020. De periode vertegenwoordigde ook een stijging van het geconsolideerde nettoresultaat, na zes jaar opeenvolgende kwartaalverliezen.

De netto huurinkomsten in het kwartaal bedroegen R $ 101,2 miljoen ($ 18,5 miljoen), 24,8% hoger in vergelijking met het voorgaande kwartaal. De netto-inkomsten uit verhuur stegen met 15,3% tot 107,1 miljoen kwartaal-op-kwartaal, voornamelijk als gevolg van een toename van het volume van verhuurd materieel als gevolg van de hervatting van de industriële, commerciële en dienstverlenende activiteiten.

De netto-inkomsten van de bouwdivisie bedroegen R $ 32,6 miljoen ($ 5,97 miljoen) in het derde kwartaal, 89,2% hoger in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dit was te danken aan de stijging van de huurinkomsten die veerkracht toonden in de Covid-19-pandemie als gevolg van de productmix van het wagenpark en de langere huurcontracten.

Bovendien leidde de invordering van schulden via de rechtbank van een klant in het kwartaal tot extra inkomsten van R $ 11 miljoen ($ 2 miljoen). Als dit positieve effect buiten beschouwing wordt gelaten, zou de gecorrigeerde EBITDA voor Bouw het kwartaal op break-even niveau hebben afgesloten, in lijn met de herstelstrategie voor de business unit.

Overig nieuws