Aichi levert eerste volledig elektrische telescopen

ComputerComputer

De Japanse fabrikant Aichi heeft de eerste units geleverd van zijn nieuwe volledig elektrische 46ft SP14DJE telescoophoogwerker.

De nieuwe machine is een volledig elektrische versie van de standaard dieselaangedreven SP14DJ die in april werd gelanceerd. Hij deelt de meeste constructies van de dieselmotor, inclusief de driedelige giek en de knikarm, en biedt vergelijkbare prestaties op het gebied van snelheden en ruw terrein, met hetzelfde vierwielaandrijvingssysteem en pendelas. Als het om vermogen gaat, wordt de dieselmotor vervangen door twee verzegelde lithium-ionbatterijen en een grote elektromotor.

De maximale reikwijdte is iets meer dan 13,1 meter met een maximaal platformvermogen van 270 kg. De scharniering van de jib is 130 graden, terwijl 180 graden platformrotatie standaard is.

De machine zou voldoende vermogen hebben voor vijf uur continu werken – meer dan genoeg voor een normale dienst. Opladen duurt ongeveer drie uur met de 400 volt-lader – iets langer met het 230 volt-alternatief. Het systeem waarschuwt wanneer 20 procent van de lading is bereikt en schakelt over naar reservevermogen zodra het 95 procent van de lading bereikt, zodat de bediener tijd heeft om een ​​laadpunt te bereiken.

Het onderstel van de nieuwe gieken is onderworpen aan versnelde duurtests, de accu’s zouden ten minste 80 procent van hun oorspronkelijke laadcapaciteit behouden na 3.500 volledige laadcycli. De elektrische hoofdmotor zou goed zijn voor minstens 10.000 bedrijfsuren of meer. Zowel de accu als de motor hebben een garantie die ze tot dit niveau dekt.

Totale breedte is 2,3 meter, totale lengte 7,4 meter, met een totale hoogte van 2,45 meter. Totaal gewicht is 8,5 ton. De eerste vijf units zijn geleverd aan Doornbos.

Overig nieuws