Sudhir neemt Star Platforms over

ComputerComputer

Star Platforms, verhuurbedrijf voor hoogwerkers in het VK, is overgenomen door de Indiase fabrikant en verhuurbedrijf Sudhir Power.

De deal is een transactie van alle aandelen waarbij de eigenaars-managers Richard Miller, Steve Simmons en Bryan Freeman aan boord blijven en het bedrijf voortzetten, maar onder nieuwe eigenaar.

Star Platforms werd in oktober 2014 opgericht in Luton door Simmons, Freeman en Miller, hoewel Miller pas begin 2015 officieel aan boord kwam. Tegenwoordig heeft Star Platforms een vloot van bijna 2.000 eenheden die opereren vanuit vijf locaties in het VK. De omzet vorig jaar bedroeg £ 15,15 miljoen met een winst vóór belastingen van £ 2,1 miljoen en bruto activa van £ 19 miljoen.

Dit is de tweede keer voor Richard Miller nadat hij ongeveer 20 jaar geleden Panther Platforms had opgericht met ex-Instant Zip Up-collega Brian Fleckney voordat hij het bedrijf in 2006 aan Lavendon verkocht. Miller bleef bij het bedrijf en bekleedde eerder een leidinggevende rol bij Lavendon.

Sudhir Power werd in 1973 opgericht als specialist op het gebied van energieopwekking en is sindsdien gestaag uitgebreid. Meer recent heeft het de verhuur van hoogwerkers aan zijn portfolio toegevoegd, niet alleen in India maar ook in het Midden-Oosten, waar het actief is in de VAE en Saudi-Arabië. Het kijkt sinds het begin van het jaar naar mogelijke overnames in de verhuur van hoogwerkers in het VK en wil graag een leidende speler op de markt worden.

Fernando ‘Frank’ Bazo, vice-president internationale operaties van Sudhir, zei: “We waren op zoek naar een kwalitatief hoogstaand, goed beheerd, onafhankelijk verhuurbedrijf voor hoogwerkers in het VK en Star Platforms paste precies. Ik ben verheugd alle medewerkers van Star Platforms te mogen verwelkomen in de Sudhir Power-familie.”

Richard Miller voegde toe: “Toen Sudhir ons benaderde, hebben we hen als bedrijf grondig onderzocht en we waren tevreden over wat hun bedrijf vertegenwoordigde. Ze zijn een kwaliteitsbedrijf, een marktleider op het gebied van energieopwekking en brengen een schat aan ervaring in verhuur van activa met zich mee om ons bedrijf te verbeteren. Ikzelf, Steve en Bryan zijn erg enthousiast over wat de toekomst in petto heeft voor Star Platforms en ons team, en we kijken ernaar uit om ons aanbod uit te breiden met behoud van uitstekende serviceniveaus voor ons loyale klantenbestand.”

Overig nieuws