Bronto hoogwerker op brandweerwagen in Texel

De Texelse brandweer heeft een 32 meter Bronto F32RPX hoogwerker gemonteerd op een brandweerwagen in ontvangst genomen.

De nieuwe hoogwerker is gemonteerd op een drie-assig chassis uit de Scania P-serie en is verkocht en geleverd door de lokale distributeur van Bronto Skylift, Kenbri Fire Fighting. Het heeft een platformcapaciteit van 500 kg en is uitgerust met een opvouwbare brancarddrager in het platform voor het redden van gewonden. De maximale reikwijdte is 24,3 meter met zijn jib van negen meter en hij kan vier meter onder grondniveau reiken.

De minimale stempelbreedte is slechts 2,8 meter, waardoor het ideaal is voor opstelling in smalle straten, ze kunnen ook uitgeschoven worden tot 5,4 meter met lange krikken. De unit is uitgerust met een hydraulisch aangedreven bluspomp met een debiet van 4.000 liter per minuut.

Texel is het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden en heeft een brandweer met zo’n 60 vrijwilligers die wonen en werken op het eiland met zo’n 13.500 inwoners.

Overig nieuws