Nieuwe CEO voor Oshkosh

John Pfeiffer

Het moederbedrijf van JLG, Oshkosh, heeft aangekondigd dat CEO Wilson Jones in april met pensioen zal gaan en vervangen zal worden door chief operating officer John Pfeifer.

Jones kwam in 2005 bij Oshkosh als algemeen directeur van de luchthavenproductenafdeling voordat hij president werd van Pierce Manufacturing. Hij nam het roer over als president van JLG in 2010 en vervolgens als chief operating officer van Oshkosh in 2012 voordat hij in 2015 overging tot chief executive.

Pfeifer kwam in mei 2019 bij Oshkosh van Mercury Marine en was verantwoordelijk voor het toezicht op de toegangsapparatuur, brandweer- en noodhulp en commerciële divisies. In mei werd hij benoemd tot president en nam hij de extra verantwoordelijkheid op zich voor de defensie-activiteiten, de wereldwijde toeleveringsketen, digitale technologie en marketingfuncties.

Jones zei: “Het was een voorrecht om de afgelopen vijf jaar als CEO van dit geweldige bedrijf te mogen dienen. Ik ben trots op de prestaties die we hebben bereikt in onze cultuur, producten en diensten en weet dat dit niet mogelijk zou zijn geweest zonder de collectieve inspanningen van onze 15.000 toegewijde en getalenteerde teamleden over de hele wereld. Oshkosh is goed gepositioneerd voor de toekomst en ik denk dat dit het juiste moment is om John Pfeifer te verwelkomen als onze volgende CEO.”

Pfeifer zei: “Ik voel me vereerd om dit uitstekende team te leiden. We hebben enorm veel talent, een toewijding aan innovatie en sterke waarden die ons in staat stellen essentiële producten en diensten te leveren die mensen en gemeenschappen over de hele wereld opbouwen, dienen en beschermen. Ik wil Wilson bedanken voor zijn begeleiding en steun, en de Raad voor het vertrouwen in mij. Hoewel we doorgaan met navigeren in een ongekende omgeving, hebben we een sterke basis en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op ons momentum terwijl we Oshkosh blijven positioneren voor de toekomst.”

Overig nieuws