Nieuwe online marktplaats wint innovatiesubsidie

ComputerComputer

De Britse start-up voor online verhuur GetMyEquipment heeft een subsidie van £ 100.000 ontvangen van de door de overheid gesteunde Innovate UK.

Innovate UK is onderdeel van de Britse instantie voor onderzoek en innovatie (UKRI). De fondsen zullen het bedrijf helpen zijn online verhuurmarktplaats te ontwikkelen.

GetMyEquipment is dit jaar mede opgericht door Stephen Lewin, de CEO, en Siddarth Ragoowanshi, die COO is. Beiden hebben een consultancy- en energie-industrie achtergrond als digitale technologiemanagers bij TechnicFMC, de wereldwijde energiecontractant.

Hun nieuwe bedrijf is bedoeld om een ​​online marktplaats te bieden om bouwers en aannemers rechtstreeks in contact te brengen met verhuurbedrijven van apparatuur in het hele VK, waardoor de inkoop van apparatuur voor klanten wordt verbeterd en een nieuw online verkoopkanaal voor verhuurbedrijven wordt geboden. Het bedrijf wordt naar verwachting in het nieuwe jaar gelanceerd in de regio Londen.

Lewin zei: “We willen verhuurbedrijven een goedkope manier bieden om meer klanten binnen te halen en hun gebruik te verbeteren, terwijl we een directe relatie met hun klant behouden. Onze visie is om een ​​nieuw digitaal kanaal te creëren voor verhuurbedrijven om toegang te krijgen tot een grotere pool van klanten zonder hun verkoopteams uit te breiden. “

Hij voegde eraan toe dat ze ‘gepassioneerd waren over het helpen oplossen van productiviteitsuitdagingen in de bouwsector. De kansen om te verbeteren zijn enorm en we hebben hoge ambities om technologie in te zetten om een ​​betere industrie voor iedereen te creëren.”

Ragoowanshi zei dat het winnen van de subsidie ​​een gamechanger voor het bedrijf zou zijn: ”Het stelt ons in staat om ons eerste product te ontwikkelen en veel sneller op de markt te brengen. We zijn erg enthousiast over deze mogelijkheid om het sneller, gemakkelijker en goedkoper te maken om klanten binnen te halen voor verhuurbedrijven.”

Innovate UK heeft als doel de productiviteit en economische groei te stimuleren door bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Het verbindt bedrijven ook met partners, klanten en investeerders die hen kunnen helpen ideeën om te zetten in commercieel succesvolle producten en diensten.

Overig nieuws