Bauma Conexpo India uitgesteld

Bauma Conexpo India is voor een tweede keer uitgesteld en vindt nu plaats van 20 – 23 april 2021.

De show zou oorspronkelijk begin november van dit jaar plaatsvinden, maar vanwege de impact van de Covid-19-pandemie werd deze opnieuw gepland voor 23-26 februari 2021 in Gurugram, New Delhi. Het wordt nu gehouden op de nieuwe data in het India Expo Center (IEC), Greater Noida, Delhi NCR.

Bhupinder Singh, CEO van bC Expo India, zei dat de beslissing om de tentoonstelling uit te stellen volgde op een zorgvuldige afweging van de Covid-19-situatie in India en discussies met de industrie. “De geleidelijke opleving van de markt geeft ons het vertrouwen dat de industrie op de nieuwe data nog gunstiger voorwaarden zal vinden om zaken te doen. Bovendien stelt het herschikken van de beurs ons in staat om een ​​veiligere omgeving te bieden aan onze exposanten, belanghebbenden en bezoekers, aangezien hun veiligheid onze hoogste prioriteit heeft.”

Arvind K. Garg, voorzitter van bauma Conexpo India en hoofd van constructie- en mijnbouwmachines bij Larsen & Toubro, bevestigde dat de show de veiligheidsrichtlijnen van de overheid zal volgen. “Naast het bieden van topfaciliteiten en een uitstekende infrastructuur, is bauma Conexpo India er helemaal klaar voor om aan de behoeften van de industrie te voldoen. We willen bevestigen dat alle richtlijnen en normen van de overheid strikt zullen worden gevolgd om een ​​veilige ervaring te bieden die de deelnemers verwachten en verdienen.”

De Indian Construction Equipment Manufacturers Association (iCEMA) en Builders Association of India (BAI) steunden ook de herziene data, die volgens hen de industrie meer tijd gaven om zich voor te bereiden en dat de jaarlijkse bijeenkomst van BAI tegelijkertijd met de show zou worden georganiseerd. Mu Moahan, president van BAI, zei: “We zijn er zeker van dat met de versoepelde reisbeperkingen meer exposanten en bezoekers aan de tentoonstelling kunnen deelnemen.”

Overig nieuws