Oprichter Genie Bud Bushnell overleden

Genie-oprichter Bud Bushnell is op zaterdag 14 november op 99-jarige leeftijd overleden.

Bushnell was een uitvinder en was altijd op zoek naar een betere manier om dingen te doen. Als enthousiaste ondernemer startte hij in 1965 een bedrijf in een klein pakhuis aan Western Avenue in het centrum van Seattle. Hij begon te experimenteren met pneumatisch aangedreven deuren en ging samenwerken met een gespecialiseerd bedrijf dat ook pneumatisch gereedschap maakte. Een jaar later kocht hij de productierechten op een materiaallift die op perslucht werkte. Klanten verwezen naar de ‘magie in de persluchtfles’ die de takel optilde en daarmee was de naam Genie geboren.

In 1968 voegde hij een personeelsplatform toe aan een drievoudige luchtcilinderlift om zijn eerste werkplatform te creëren. Een ad-hocbezoek van een Japans ijzerfabriekbedrijf resulteerde in een order voor 1.500 eenheden, waarmee het prille bedrijf van start ging. In de jaren zeventig nam hij zijn schoonzoon Bob Wilkerson in het bedrijf en benoemde hem in 1978 tot president. Buds zoon Ward Bushnell trad ook toe om de productie te leiden, terwijl Roger Brown de verkoopinspanningen van het bedrijf leidde. Met dit sterke team aan boord was Bud in staat een stap terug te doen uit het bedrijf en het jonge team het bedrijf uit te laten bouwen tot een wereldleider, waarbij het bedrijf in 1982 verhuisde naar zijn huidige locatie in Redmond.

Zijn familie vertelt: “Bud was echt een legende en leidde een leven waar de meesten alleen maar van konden dromen. Hij greep het leven waarnaar hij streefde, terwijl hij ons de juiste manier van leven liet zien – investeerde in zijn gezin, volgde zijn en hun dromen, verbeterde de wereld en deed het allemaal met liefde.”

Overig nieuws