Sinoboom onthult nieuwe hybride knik-telescoop

Sinoboom heeft op Bauma China zijn geheel nieuwe 60ft AB18HJ hybride knik-telescoophoogwerker gelanceerd, evenals drie nieuwe schaarhoogwerkers en twee grote telescoophoogwerkers.

De AB18HJ is in wezen een batterijaangedreven machine met vierwielaandrijving met pendelas en 40 procent klimvermogen, die beschikbaar is als de gewone EJ volledig elektrisch, terwijl de HJ ook een diesel aan boord heeft om de elektrische aandrijving te ondersteunen en het batterijpakket indien gewenst op te laden.

De nieuwe AB18J

De nieuwe 40ft 1218RE heeft een totale breedte van 1,8 meter, vierwielaandrijving, actieve as-oscillatie, automatische nivelleringskrikken, een 1,6 meter breed platform met enkele uitschuifbare verlenging en 365 kg platformcapaciteit. Andere nieuwe scharen zijn de 45ft 1412E Plus elektrische eenheid van 1,2 meter breed, met een breder schaarpakket en bumperrails om krassen te voorkomen. Er is ook een nieuwe 18ft 0607SE compacte elektrische schaarhoogwerker met een totale breedte van 760 mm en een totale lengte van 1,5 meter beschikbaar.

De nieuwe telescoopgieken bestaan uit de 68ft TB20J Plus en de 91ft TB28J Plus, die beide een platformcapaciteit hebben van 454 kg – 300 kg. Beide zijn voorzien van een nieuw ‘Intelligent’ zeven-inch beeldscherm waarop alle fout- en diagnose-informatie, de machinestatus en instellingen worden weergegeven. De nieuwe gieken gaan volgend jaar in productie.

Overig nieuws