Trackunit en IPAF lanceren digitale licentie

ComputerComputer

Telematicaspecialist Trackunit en de International Powered Access Federation (IPAF) hebben de gezamenlijke ontwikkeling aangekondigd van een digitale versie van de operatorlicentie van de federatie, genaamd ePAL.

In plaats van de bestaande fysieke PAL-kaarten in creditcardstijl, worden ePAL-inloggegevens afgeleverd en opgeslagen op de mobiele apparaten van de bedieners in een veilige digitale portemonnee, op vrijwel dezelfde manier waarop mensen klantenkaarten, instapkaarten en tickets op hun telefoon bewaren.

Trackunit zei dat de introductie van ePAL een digitaal platform creëert om gegevens en opleidingskwalificaties van bedieners te beheren en misbruik van licenties te voorkomen, wat een voortdurende uitdaging is voor verhuurbedrijven en aannemers.

Soeren Brogaard, CEO van Trackunit zei: “In samenwerking met IPAF hebben we ePAL gecreëerd als een gebruiksvriendelijke en bij te werken mobiele app die beter past bij de levensstijl van de huidige technisch onderlegde licentiehouders. Het platform dat is ontwikkeld om ePAL te ondersteunen, biedt de mogelijkheid voor open, branchebrede samenwerking en gegevensuitwisseling – na verloop van tijd verwachten we voordelen te zien van het verrijken van machinegegevens door bedieners en andere gebruikers.”

Peter Douglas, CEO en MD van IPAF zei: “Onze eerste prioriteit is het vergroten van de effectiviteit van onze trainingscapaciteiten op het gebied van bedienerveiligheid – ePAL is een grote stap voorwaarts.”

De release van ePAL 1.0 zal plaatsvinden in april 2021, na een zachte lancering op de IPAF Summit in maart 2021. De tweede iteratie is gepland voor release tegen het einde van het jaar, die meer functionaliteiten zal bevatten.

Overig nieuws