Herstel Loxam zet door in derde kwartaal

ComputerComputer

Loxam rapporteerde een aanhoudend herstel van zijn activiteiten in de drie maanden tot eind september, met al zijn depots open en een hervatting van de kapitaaluitgaven voor de vloot.

Loxam en Ramirent boekten een vergelijkbare daling van de totale inkomsten van 9% tot € 528 miljoen voor de periode. Als groep, met het laatste kwartaal inclusief Ramirent-activiteiten, stegen de inkomsten van Loxam met 1%. De EBITDA-winst steeg met 10% tot € 226 miljoen.

De generalistische activiteiten van Loxam in Frankrijk realiseerden een omzetdaling van 5,7% op jaarbasis tot € 160,7 miljoen, terwijl de gespecialiseerde divisie in Frankrijk 6,6% lager was tot € 60,2 miljoen.

De internationale activiteiten, waaronder Ramirent, kenden een stijging van 6,4% tot € 307,2 miljoen, hoewel op vergelijkbare basis – gecorrigeerd voor de overname van Ramirent – de omzet met 11,8% daalde. Bij Ramirent was er een terugval, voornamelijk als gevolg van een lagere activiteit in de Baltische landen.

Gérard Déprez, voorzitter en CEO van Loxam, zei; “Ik ben erg tevreden met de sterke prestaties van de Groep tijdens Q3 en hoe de Groep zich heeft aangepast aan de gezondheids- en economische crisis.”

“Toen de Covid-19-pandemie tijdens het derde kwartaal afnam, maakte Loxam een ​​inhaalslag in de landen die het meest getroffen waren. Over het geheel genomen bleef de omzetdaling van de groep beperkt tot -9% bij constante perimeters in het derde kwartaal, wat de veerkracht van ons bedrijfsmodel aantoont.

Overig nieuws