Liebherr onthult elektrische rupskraan

ComputerComputer

Liebherr heeft de introductie aangekondigd van zijn eerste elektrische rupskranen met de 200 ton LR 1200.1 Unplugged en 250 ton LR 1250.1 Unplugged modellen.

De nieuwe kranen hebben dezelfde prestaties en dezelfde structurele elementen als de gewone LR 1200.1 en LR 1250.1, maar de dieselmotor is in wezen vervangen door een groot lithium-ionbatterijpak, waarbij elektromotoren de hydraulische pompen aandrijven.

De kranen kunnen in ongeveer 4,5 uur worden opgeladen met een conventionele 32 of 63 A-stroomvoorziening op de bouwplaats of slechts 2,25 uur met een 125 A-voeding. Er wordt gezegd dat de batterij ontworpen is voor vier uur hijsen. De kranen kunnen echter ook worden bediend terwijl ze op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.

Voor beide kranen is een vaste offset jib van maximaal 26 meter of beweegbare jib van maximaal 95 meter leverbaar, met een maximale systeemlengte op de LR 1250 van 148 meter – 53 meter giek en de 95 meter beweegbare jib. De maximale ballast op de bovenwagen is 82 ton plus 36 ton ballast op de carrosserie. De verlengde spoorbreedte is zeven meter met 1,2 brede rupsbanden, terwijl de totale transportbreedte met verwijderde rupsbanden iets minder is dan 2,8 meter met een hoogte van 3,29 meter en ook volledig zelf te monteren.

De eerste LR 1250-1 Unplugged zal vroeg in het nieuwe jaar worden geleverd, terwijl de tweede is gekocht door het Britse Select Plant Hire, met levering naar verwachting in maart.

Liebherr onthulde ook nieuwe versies van twee andere producten, de LRB 355 funderingsboorinstallatie en een batterijgevoede versie van de 70 ton zware HS 8070.1 rupskraan. De volgende video biedt een paar glimp van elk van de nieuwe producten:

Overig nieuws