Nieuwe serie roterende verreikers van Bobcat

ComputerComputer

Bobcat heeft in samenwerking met Magni TH uit Italië een uitgebreide lijn nieuwe roterende verreikers ontwikkeld.

Ze worden op de markt gebracht in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), en Rusland en de CIS-landen.

De nieuwe lijn Bobcat roterende verreikers omvat tien Stage V modellen voor de Europese markt met hefhoogtes van 18 tot 39 meter en een hefvermogen van 4 tot 7 ton. Deze worden aangevuld met nog eens vier modellen met Stage IIIA-motoren voor het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en de CIS-regio’s met hefhoogtes van 18 tot 25 meter en een hefvermogen van 4 tot 6 ton.

”Onze nieuwe lijn roterende verreikers biedt een uitgebreide selectie modellen en hoge hefhoogtes en hefvermogen. Helemaal in lijn met Bobcat’s nieuwe ‘Next is Now’-filosofie is de nieuwe generatie machines uitgerust met de nieuwste technologieën. Hierdoor bieden zij verbeterde prestatie van de 360° rotatie zodat ze de ultieme werktuigen zijn voor zelfs de meest complexe werklocaties”, vertelt Olivier Traccucci, Senior Product Manager Bobcat Telehandlers, trots. “Verder zorgen de ruime keuze uit meer dan 20 aanbouwdelen en diverse opties ervoor dat werken op hoogte veelzijdig, efficiënt, comfortabel en veilig zal zijn.”

Het gepatenteerde ontwerp van de cabine moet in grote mate bijdragen aan het veilig werken op locatie. Dat dankzij:

  • Een gesloten cabine met overdruk
  • 100% luchtfiltering
  • Verwarming en airconditioning (uitgezonderd de TR40.180)
  • Grote ruiten voor optimaal zicht
  • ROPS/FOPS-certificatie
  • Een eenvoudig verstelbare stuurkolom
  • Een comfortabele, volledig verstelbare stoel

Alle gebruikelijke aanbouwdelen zoals vorken (standaard geleverd), kraanstukken, kabellieren of gieklieren, werkplatforms en bakken zijn leverbaar.

De nieuwe roterende verreikers zijn uitgerust met een afstandsbediening om de machine op afstand te kunnen bedienen. Zo kan de machine vanuit de personenbak aangestuurd worden tijdens het heffen van mensen of op afstand voor een beter zicht en meer werkprecisie.

Bobcat’s roterende verreikers herkennen automatisch het aanbouwdeel waar ze mee worden gekoppeld dankzij de RFID-technologie, die ook de corresponderende belastingsgrafieken op het display toont. Als gevolg hiervan is de machine binnen enkele seconden klaar om veilig aan de slag te gaan. Het touchscreen toont een dynamische belastingsgrafiek die de bestuurder in staat stelt om constant zicht te houden op het zwaartepunt van de lading.

De productlijn voor Europa bestaat uit tien modellen – de roterende verreikers TR40.180, TR50.180, TR50.210, TR50.250, TR60.210, TR60.250, TR70.260, TR60.300, TR60.350 en TR60.390. In MEA Rusland/CIS bestaat de Bobcat productlijn uit de modellen TR40.180, TR50.210, TR60.210 en TR60.250.

Bekijk hier de introductievideo:

Overig nieuws