Haulotte gaat nieuwe fabriek bouwen in China

Ontwerp van de nieuwe fabriek
ComputerComputer

Haulotte gaat een geheel nieuwe productiefaciliteit bouwen in China om het assortiment producten dat het in het land produceert uit te breiden.

Haulotte betrad de Chinese markt in juli 2006 met een kantoor in Shanghai en richtte in juli 2009 zijn productiefaciliteit op in Changzhou, in de provincie Jiangsu, aanvankelijk alleen om de Chinese binnenlandse markt te bedienen. Sindsdien is het echter geleidelijk opgeschroefd naar de omliggende Aziatische markten en vervolgens de Pacific-regio, en exporteert het nu elektrische schaarhoogwerkers wereldwijd wanneer de vraag dat vereist. Ondertussen groeit de Chinese binnenlandse markt snel en wordt geschat dat deze vorig jaar met 30 procent is gegroeid, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 35 procent sinds 2017.

Om gelijke tred te houden met de groeiende markt, moet Haulotte een extra faciliteit van 44.000 vierkante meter bouwen op een perceel van 20 hectare dicht bij de bestaande fabriek. Het zal niet alleen worden uitgerust met de nieuwste apparatuur, technologie en processen, maar zal ook de thuisbasis zijn van een op maat gemaakte ontwerp- en engineeringafdeling.

De bouw van de nieuwe faciliteit is een paar weken geleden begonnen, met de opening gepland voor de eerste helft van 2022.

Overig nieuws