Nieuwe Genie telescopen voor Duitse Gerken

ComputerComputer

Het in Duitsland gevestigde Gerken Rental heeft zijn vloot van hoogwerkers met bijna 200 eenheden uitgebreid.

Het in Düsseldorf gevestigde bedrijf bestelde verschillende versies van Genie’s Xtra Capacity telescoophoogwerkers, waaronder het 4 meter brede model van de fabrikant en de S-65 TraX – Genie’s eerste model op rupsbanden.

De nieuwe machines hebben werkhoogtes variërend van 15,72 m tot 43,15 m en zijn voorzien van Genie’s nieuwe Stage V-motor. De motor is voorzien van slimme regeneratietechnologie, die de roetophoping in het DPF van de motor bewaakt en de bediener waarschuwt wanneer regeneratie nodig is.

De modellen hebben ook een chassis-kantelsensor die automatisch de hef- en rijfuncties uitschakelt wanneer de kantelactiveringsinstelling is bereikt. Hierdoor kunnen de hoogwerkers hun bewegingsbereik beperken op basis van de grondhoek en wordt de toegang tot moeilijk bereikbare werkgebieden gemaximaliseerd.

Lioba Herrmann, marketingmanager bij Gerken, zei: “Het belangrijkste voordeel van Genie XC telescopische gieken is hun hoge hefvermogen. Voor ons is de tweede doorslaggevende reden de prestaties van de chassishellingsensor.”

Overig nieuws