Verhuurbedrijf in UK start met VR Pal+

Premier Platforms, een verhuur- en trainingsbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, is een van de eerste trainingscentra geworden die IPAF’s Virtual Reality (VR) PAL + -cursus aanbiedt.

De oorspronkelijke PAL + -cursus werd in 2012 gelanceerd als een optionele eendaagse cursus om operators van giek- en schaarhoogwerkers extra training te geven in risicovolle of uitdagende omgevingen. De cursus werd eerder dit jaar bijgewerkt nadat IPAF samen met het Canadese technologiebedrijf Serious Labs een alternatieve cursus had ontwikkeld die kan worden gevolgd met behulp van een virtual reality-simulator.

Premier Platforms’ IPAF-instructeur Daniel Williamson heeft nu met succes zowel de theorie als de praktische elementen van de cursus doorstaan, waaronder de nieuwe virtuele site en machine-inspecties.

Paul Roddis, IPAF-trainingsmanager, zei: “Het is inspirerend om dit geïmplementeerd te zien. IPAF en Serious Labs hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de tests meetbaar hetzelfde zijn en dat Dan Williamson zo goed heeft gescoord, bewijst absoluut dat hij een uitzonderlijke bediener is. Dit zal een ongelooflijk handig hulpmiddel zijn om deze geavanceerde training op locatie te geven. Ik weet dat veel vooruitstrevende organisaties erop gebrand zijn om zowel veiligheid als efficiëntie te maximaliseren door hun teams op dit geavanceerde niveau te trainen.”

Overig nieuws