Elektrische Manitou voor Noorse verhuurder

Jone Ølberg, business development manager bij Naboen, en Nina Aasland, Naboen CEO

Manitou heeft zeven van zijn nieuwe elektrische all-terrain kniktelescoophoogwerkers geleverd aan het Noorse verhuurbedrijf Naboen.

Naboen bestelde de 200 ATJ E-hoogwerkers, van de Oxygen-lijn van de fabrikant, als onderdeel van zijn streven om emissiearme en nulemissieproducten te leveren aan de bouwmarkt in Noorwegen.

Nina Aasland, CEO van Naboen, zei: “Deze investering is een van de belangrijkste van het jaar voor onze groep. Met negen locaties in Noorwegen zijn we ervan overtuigd dat deze innovatieve en duurzame oplossingen aan al de behoeften van onze klanten zullen voldoen. Ons doel is duidelijk gesteld: leider worden in de verhuur van groen materieel.”

Het 100% elektrische 200 ATJ E-platform heeft een werkhoogte van 20 meter en een reikwijdte van 11,5 meter. Uitgerust met een tweepersoonsmand die tot 230 kg kan dragen, heeft het model een telescopische jib en is het onderdeel van het merk Manitou’s Oxygen.

Hij wordt aangedreven door een 48-batterij en is uitgerust met twee elektromotoren. Hij is ook uitgerust met non-marking banden en is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

De vraag naar meer milieuvriendelijke apparatuur in de regio is in de loop der jaren aanzienlijk toegenomen, waarbij steden als Oslo maatregelen hebben genomen om het gebruik van fossiele brandstoffen op bouwplaatsen te elimineren.

Alain Becque, Vice President Global Fleet Sales voor Manitou Group, zei: “We zien een groeiende vraag van onze verhuurklanten naar emissiearme of nulemissieoplossingen. Met ons 200 ATJ E-hoogwerker bieden we een concreet antwoord op deze verwachtingen, terwijl we de TCO voor gebruikers verlagen. Ons partnerschap met Naboen past perfect in deze aanpak en we zullen blijven luisteren naar onze klanten om oplossingen te bieden die altijd beter zijn aangepast aan hun behoeften.”

Overig nieuws