Nagano-giek met grote werkbak

Nagano heeft de eerste eenheden geproduceerd van een verbeterde versie van de 31ft Z11Auj.

Een belangrijk aspect van de upgrade is de mogelijkheid om veilig en met volledige capaciteit te werken op hellingen tot vijf graden. In termen van algemene prestaties biedt het een werkhoogte tot 11,4 meter met een maximaal draagvermogen van 600 kg.

De totale platformlengte is iets meer dan drie meter, met een breedte van iets meer dan twee meter. De driedelige telescoopgiek biedt een maximaal werkbereik van 6,5 meter, dat beschikbaar is op werkhoogtes tot bijna negen meter. De machine kan ook op volle hoogte rijden. Het model is met 9.150 kg iets zwaarder dan de standaardmachine.

Het vermogen komt van een Kubota-diesel, terwijl de standaarduitrusting 360 graden zwenken, secundaire bescherming en een Fireshield-pakket omvat, inclusief de speciale verflaag en hydraulische slangbescherming. De geüpgradede machine zal in eerste instantie alleen verkrijgbaar zijn via de Belgische distributeur Vertimac, die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de upgrade.

Vertimac zegt dat de eerste eenheden van de nieuwe machine in het nieuwe jaar zullen arriveren en dat het van plan is om een ​​behoorlijke inventaris van de nieuwe hoogwerker aan te houden voor snelle levering. De Z11Auj voegt zich bij twee andere Europese Nagano-modellen, de 59ft 20ATuj knikarmhoogwerker op rupsbanden en de 43ft 20ATuj reguliere telescoophoogwerker.

Overig nieuws