Palfinger verbetert Smart Line serie

Palfinger heeft zijn Smart Line-serie autohoogwerkers geüpdatet met een aantal technische en prestatieverbeteringen.

De upgrades omvatten onder andere elektronische bedieningselementen, een kortere wielbasis en een multifunctioneel hydraulisch spruitstuksysteem. Bovendien biedt de introductie van het Plus-pakket op alle modellen met de Plus-aanduiding meer veelzijdigheid, met drie soorten stabilisatie: beide steunpoten uitgeschoven, één steunpoot aan één kant uitgeschoven, of beide steunpoten gesloten, zodat de hoogwerker kan werken onder alle voorwaarden.

Eén van die modellen is de P 220 AX-E Smart Plus die een reikwijdte biedt tot 12,5 m, met een werkhoogte van 22 m en een compacte wielbasis van 3450 mm.

De dubbelgelede lijn wordt vertegenwoordigd door vier modellen. Een daarvan, de P 200 A-R Smart, is de enige volledig hydraulische hoogwerker in de reeks en biedt het type A van de fabrikant: stabilisatie van directe daling en continue rotatie van 280 graden.

De P 200 AX-E Smart Plus is voorzien van elektronische bediening, verticale stabilisatie met uitschuifbare stempels, een proportioneel hydraulisch spruitstuksysteem en het pluspakket.

De P 240 AE Smart combineert de directe stabilisatie van het type A voor snelle afdaling met verbeterd comfort en prestaties, met nieuwe bedieningselementen, een proportioneel hydraulisch spruitstuk en een verbeterde zijwaartse reikwijdte.

De P 240 AX-E Smart Plus voegt verticale stabilisatie, gedeeltelijke stabilisatie met uitschuifbare stempels en een proportioneel hydraulisch spruitstuk toe aan de P 240 AE Smart, evenals het pluspakket. In vergelijking met zijn voorganger biedt hij meer wendbaarheid en een groter zijdelings bereik.

Er zijn twee telescopische modellen, namelijk de P 170 TXE-E Smart Plus, met een werkhoogte van 17 m en een reikwijdte van 11,8 m, welke is ontworpen om wendbaar te zijn en hoge prestaties te leveren. Hij is uitgerust met elektrische bedieningselementen, uitschuifbare steunpoten met verticale stabilisatoren, een proportioneel hydraulisch spruitstuk en het pluspakket.

De P 200 TXE-E Smart Plus combineert elektrische bediening met een lichtgewicht verhoogd gedeelte voor een betere zijdelingse reikwijdte ten opzichte van het originele model. Hij is ook uitgerust met het pluspakket voor meer veelzijdigheid in gebruik.

Overig nieuws