Manitou gaat fabriek in Waco, TX sluiten

Manitou Group heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in zijn vestiging in Waco, TX in maart 2021 zal stopzetten. Door de sluiting zullen 148 werknemers ontslagen worden.

Manitou produceert knikladers en vorkheftrucks in zijn fabriek in Waco, waarvan het bedrijf zei dat het zal consolideren en naar verschillende wereldwijde faciliteiten zal verhuizen. De productie van vorkheftrucks zal worden verplaatst naar Beaupréau, Frankrijk, en de knikladers zullen worden vervaardigd in Yankton, South Dakota. De invoer voor Noord-Amerika zal worden geconcentreerd in Baltimore, aldus het bedrijf.

In een verklaring zei het bedrijf dat er 50 posities zullen worden gecreëerd in South Dakota.

“De rationalisatie van Manitou’s voetafdruk in de VS en een gestroomlijnde operatie zullen de Groep in staat stellen om zijn prestaties te verbeteren om voor de toekomst altijd innovatie en service aan Amerikaanse klanten te behouden”, aldus het bedrijf. “Het versterken van de positie van de Manitou Group in de VS blijft het belangrijkste doel van de marktstrategie.”

“Onze prioriteit is nu om onze 148 werknemers in Waco te helpen bij het zoeken naar werk en het verbinden van werknemers met middelen die worden aangeboden door de Texas Workforce Commission”, zei Alexandre Caharel, VP van de Compact & Articulated Loaders PU.

Overig nieuws