Bronto hoogwerkers voor Nederlandse brandweer

Vertegenwoordigers van Kenbri Fire Fighting en IJsselland Safety Region
ComputerComputer

Kenbri Fire Fighting, distributeur van Bronto Skylift in Nederland, heeft een contract binnengehaald om drie nieuwe brandweerhoogwerkers te leveren aan de brandweer in de regio IJsselland.

Veiligheidsregio IJsselland – de organisatie die verantwoordelijk is voor het leveren van brandweer, crisisbeheersing, rampenbestrijding en medische hulp bij ongevallen en rampen – schreef de openbare aanbesteding uit voor de levering en het onderhoud van het nieuwe materieel als onderdeel van haar vlootvernieuwingsprogramma.

De door Kenbri ondertekende overeenkomst zal de distributeur drie nieuwe Bronto F32RPX-hoogwerkers van 32 meter leveren, gemonteerd op een Scania P320 6×2 / 4-chassis.

Het chassis, dat zal worden gebouwd in de Nederlandse vestiging van Scania in de stad Zwolle, zal in april 2021 naar de fabriek van Bronto Skylift in Finland worden verzonden. De hoogwerkerfabrikant geeft aan naar verwachting de opgeleverde blushoogwerkers begin 2022 aan Brandweer IJsselland, onderdeel van de organisatie Veiligheidsregio IJsselland, te leveren.

De nieuwe Bronto hoogwerkers zullen worden gestationeerd op drie van de 35 brandweerkazernes, die hulpdiensten verlenen aan meer dan 500.000 inwoners in 11 gemeenten.

Overig nieuws