Palfinger mag € 40 miljoen investeren

Een impressie van de Palfinger Campus
ComputerComputer

Palfinger gebruikt een door de overheid gesteunde investeringsfinanciering om ongeveer € 40 miljoen te investeren in 10 verschillende projecten.

Afhankelijk van het type investering verleent de Oostenrijkse Wirtschaftsservice een subsidie ​​van zeven of 14 procent van het totale investeringsbedrag, bovenop het geïnvesteerde bedrag van het bedrijf. Sinds september heeft de organisatie ongeveer 58.000 aanvragen ontvangen met een totaal investeringsvolume van bijna € 22 miljard, waarvan al zo’n € 2,4 miljard is toegewezen. Projectclaims kunnen nog tot eind februari worden ingediend, waarna projecten binnen 12 maanden worden uitgevoerd.

Een belangrijk project is de investering van 3,7 miljoen euro in een groot nieuw trainingscentrum – de Palfinger Campus – in de fabriek in Lengau. Het project omvat de toevoeging van 200 nieuwe leerlingplaatsen met een sterke focus op digitale en softwareontwikkeling en ‘Industrie 4.0’.

Chief executive Andreas Klauser zei: “We bundelen deze investeringen in een groot, effectief pakket maatregelen om krachtig uit de crisis te komen en de uitdagingen van de toekomst goed voorbereid het hoofd te bieden. We planden deze investeringen vóór de crisis, maar de investering bonus stelt ons in staat om nu meer projecten sneller uit te voeren. Dit betekent een onmiddellijke economische stimulans voor de regio wanneer de werken in februari 2021 beginnen. De uitbreiding van de Lengau-site met een volume van circa € 20 miljoen zal op lange termijn banen opleveren en de Palfinger campus staat garant voor toekomstgerichte opleidingsmogelijkheden. Alleen al in de campus investeren we € 3,7 miljoen.”

Voorzitter Hubert Palfinger voegde toe: “Palfinger heeft altijd het principe gevolgd,‘ uit de regio, voor de regio ‘. Met het investeringsprogramma geeft het bedrijf ook invulling aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de beste opleidingen en de beste banen met perspectief te verzekeren, bieden we een toekomst. Voor onze medewerkers, hun families, de regio en dus ook weer voor het bedrijf.”

Overig nieuws