JCB ontvangt orders elektrische verreikers

(L-R) Richard Telfer van Watling JCB en Steve Smith van JCB met Michael O'Brien en Dan O'Brien
ComputerComputer

JCB heeft al een aantal bestellingen ontvangen voor zijn gloednieuwe 525-60E elektrische verreiker die eind november werd onthuld.

Het eerste bedrijf dat een unit bestelde, was aannemer Domis Construction uit Manchester, VK. Directeur Lee McCarren zei: “Als een echt vooruitstrevende organisatie streven we ernaar om het aanzien van de bouw te veranderen met modernisering, innovatie en technologische vooruitgang voorop. Zodra we de aanzienlijke voordelen zagen die deze elektrische JCB-machine voor onze activiteiten zou kunnen opleveren, wilden we de eerste in de regio veiligstellen.”

Dit werd recentelijk gevolgd door het Britse verhuurbedrijf M O’Brien Plant Hire, dat twee van de nieuwe JCB-verreikers voor zijn vloot heeft besteld. De nieuwe units voegen zich bij twee Faresin 6.26 All Electric verreikers die eerder deze maand werden geleverd. Het bedrijf krijgt dus de mogelijkheid om een ​​behoorlijke vergelijking te maken tussen de twee producten.

Directeur, Dan O’Brien, zei: “We waren een van de eersten die JCB 19C-1E elektrische minigraafmachines kochten en de prestaties van die machines gaven ons het vertrouwen om als een van de eersten de 525-60E elektrische verreiker te kopen. Met de toevoeging van de snellader, waardoor de prestaties nog verder worden verbeterd, zal hij perfect zijn voor intern transport op grote stedelijke locaties. “

De JCB 525-60E werd vorige maand gelanceerd en biedt een hefhoogte van zes meter en een maximale capaciteit van 2,5 ton. Het maakt gebruik van een 96v lithium-ionbatterijpak met een ingebouwde lader die de machine ‘s nachts kan opladen via een standaard 230 volt 16 ampère stopcontact. Een JCB Fast Charge driefasige oplader op afstand – goed voor alle JCB ETech elektrisch aangedreven machines – claimt ook het pakket in 60 minuten tot 80 procent op te laden of volledig op te laden van leeg naar vol in 2,5 uur.

Overig nieuws