Grootste order Electric Manitou’s voor Naboen

Jone Ølberg (L) en Nina Aasland van Naboen nemen de eerste unit in ontvangst
ComputerComputer

In december leverde Manitou de grootste order die het tot nu toe heeft ontvangen voor zijn nieuwe 60ft volledig elektrische 200 ATJ E ruw terrein hoogwerker. De order is geplaatst door het Noorse verhuurbedrijf Naboen.

De machines zullen waarschijnlijk in Oslo blijven, dat steeds strengere emissievoorschriften hanteert.

De geheel nieuwe 200 ATJ E werd vorig jaar op Bauma onthuld als onderdeel van de nieuwe ‘Oxygen’ reeks milieuvriendelijke machines van Manitou. Het maakt gebruik van een dual sigma-type riser, tweedelige telescopische giek en scharnierende jib. De aandrijflijn maakt gebruik van twee zwaar uitgevoerde verreikerassen, aangedreven door een grote binnenboord gemonteerde AC-aandrijfmotor.

De maximale reikwijdte is ongeveer 11,5 meter op een hoogte van 8 meter met een platformcapaciteit van 230 kg en 125 graden scharnierende jib. Het totale gewicht is 7.100 kg, terwijl hij 2,32 meter breed, 2,5 meter hoog en 8,34 meter lang is.

Naboen-CEO Nina Aasland zei: “Deze investering is een van de belangrijkste van het jaar voor onze groep. Met negen locaties in Noorwegen zijn we ervan overtuigd dat deze innovatieve en duurzame oplossingen aan al de behoeften van onze klanten zullen voldoen. Ons doel is duidelijk gesteld: de leider worden in de verhuur van groen materieel.”

Alain Becque, vicepresident vlootverkoop bij Manitou, voegt toe: “Ons bedrijf is altijd al een pionier geweest in zijn beleid inzake sociale verantwoordelijkheid. Deze reeks elektrische hoogwerkers zijn een concreet voorbeeld van dit engagement. We zien een groeiende vraag van onze huurklanten naar nulemissie-oplossingen en de 200 ATJ E hoogwerker is een concreet antwoord op deze verwachtingen en biedt ook lagere totale eigendomskosten.”

Overig nieuws