Manitex lost schulden af

Manitex logo
ComputerComputer

Manitex heeft twee converteerbare obligaties afbetaald met een totaalbedrag van $ 15,5 miljoen die vervielen in december en januari en nog eens $ 2 miljoen aan Europese termijnschulden afbetaald in verband met de PM-dochteronderneming.

Chief Financial Officer Joe Doolan zei: “Ondanks de zeer uitdagende werkomgeving, grotendeels veroorzaakt door de wereldwijde Covid-19 pandemie, hebben we het hele jaar door consistente maatregelen genomen om onze productie af te stemmen op de verwachte vraag, ons te concentreren op het genereren van cash en ons evenwicht te verbeteren. We verwachten 2021 in te gaan met een nettoschuld van ongeveer $ 30 miljoen, het laagste niveau voor ons bedrijf in bijna een decennium, en een wereldwijde liquiditeit van ongeveer $ 30 miljoen tussen onze contanten en kredietlijnen.”

“Belangrijk is ook dat een wijziging van ons doorlopend krediet in de VS, zoals eerder bekendgemaakt in december, nog meer voordelen oplevert voor onze financiĆ«le flexibiliteit die ons zal helpen onze herstel- en groeiplannen verder uit te voeren.”

Overig nieuws