Skycrane laat lading op straat vallen

Een helikopterkraan liet zaterdag een grote airconditioning unit op straat vallen in Oakland, Californië.

De Sikorsky Skycrane had de airconditioning van een vrachtwagen getild en op een gebouw in de straat gehesen dat in aanbouw is. Hij had het op een hoogte van ongeveer 12 meter gebracht toen de helikopter, die een maximale capaciteit heeft van ongeveer 10 ton, zijn lading op straat liet vallen en bouwvakkers ternauwernood miste. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond bij het incident.

De helikopter is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Siller Helicopter. General manager Hunt Norris zei: “We zijn bezig met het onderzoeken van het incident. We zijn dankbaar dat niemand gewond is geraakt en waarderen de omarming van onze medewerkers van ons veiligheidsbeheersysteem.”

Bekijk hieronder een video van het voorval:

Bron

Overig nieuws