IPAF en SAIA kondigen alliantie aan

De International Powered Access Federation (IPAF) en Scaffold and Access Industry Association (SAIA) hebben een alliantie gevormd om gezamenlijk veiligheid en training op het gebied van hoogwerkers te promoten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

De overeenkomst zal ook gericht zijn op het promoten van normen, waaronder de bijgewerkte A92 Suite of Standards die in juni 2020 in werking is getreden in de VS, evenals het delen van kennis en het verspreiden van best practices, het informeren en beïnvloeden van nationale veiligheids- en regelgevende instanties met één stem, en het bevorderen van de behoefte aan effectieve training van bedieners en supervisors voor hoogwerkers.

Michael Paladino, voorzitter van SAIA, zei: “Hoewel SAIA een aanzienlijke impact heeft gehad in de steigerindustrie in de afgelopen 50 jaar, erkennen we dat er nog veel moet gebeuren in de hoogwerkerindustrie. Door samen te werken met IPAF, de rol van SAIA als Standard Developing Organization (SDO) voor het ASC A92-comité voort te zetten en onze relatie met OSHA als ambassadeurs te versterken, helpen we de kloof met de hoogwerkerindustrie te dichten.”

Tony Groat, IPAF’s Noord-Amerika Manager, zei: “Door de jaren heen hebben IPAF en de SAIA vele malen zeer productief samengewerkt. Deze nieuwe formele overeenkomst bevestigt het engagement van beide verenigingen om hun collectieve inspanningen en expertise te benutten ten behoeve van al hun leden en de bredere industrie.”

Overig nieuws