Alle elektrische JLG-scharen in productie

JLG is begonnen met de productie van de elektrische Davinci AE1932 schaarhoogwerker die afgelopen maart op Conexpo werd onthuld.

De AE1932 is de eerste JLG in een nieuwe DaVinci-reeks van alle elektrische hoogwerkers die opnieuw zijn ontworpen om de nieuwste technologie te maximaliseren. Hierdoor is het bedrijf erin geslaagd om alle slangen te elimineren, en te voorzien van elektromechanische stuur- en hefcilinders. Verder is het een klassieke 19ft-eenheid in termen van werkhoogte op 7,8 meter, totale breedte op 812 mm, totale lengte op 1,74 meter en opberghoogte van 2,11 meter – teruggebracht tot iets minder dan twee meter met de Quikfold-leuningen. De platformcapaciteit is met 275 kg echter beter dan gemiddeld, terwijl het totale gewicht van de machine 1.565 kg is. De totale platformbreedte is 810 mm, bijna hetzelfde als de breedte van de machine, terwijl een dekverlenging van 910 mm standaard is.

De aandrijving is afkomstig van elektrische AC-wielmotoren, die elk afzonderlijk worden aangestuurd voor minder bandenslijtage of problemen bij het werken op gevoelige vloeroppervlakken. Met de mobiele bediening van JLG kunnen gebruikers de machine ook bedienen vanaf een smartphone wanneer deze is opgeborgen, voor veilig laden en lossen.

De opgeborgen machine rijdt met 6,44 km / u – terwijl de verhoogde rijsnelheid geleidelijk afneemt naarmate het platform wordt geheven, in plaats van onmiddellijk naar de laagste gereguleerde snelheid te zakken bij het verhogen. Het maakt ook gebruik van een enkele onderhoudsvrije 24 volt / 72 Ah lithium-ionbatterij die volledig kan worden opgeladen in ongeveer drie en een half uur, met de mogelijkheid om tijdens pauzes bij te laden. Bovendien wordt er stroom opgewekt wanneer het platform wordt neergelaten, waardoor de batterij een kleine hoeveelheid kan aanvullen die naar verwachting een praktische levensduur van ten minste 10 jaar zal hebben.

Rafael Nunez, senior productmanager voor schaarhoogwerkers, zei: “JLG-scharen met elektrische aandrijving worden al lang geaccepteerd als de maatstaf in de branche als het gaat om prestaties. Toen klanten ons vroegen om hun onderhoudskosten te verlagen en hen te helpen lekken tot een minimum te beperken, wilden we vooruitstrevend zijn en een nieuwe maatstaf bedenken, dus ontwikkelden we een schaar die niet alleen lekken opving, maar een die ze zelfs volledig elimineerde. De Davinci AE1932 is een intelligente machine die zelfdiagnostiek uitvoert en bedieners in staat stelt alle systemen op hun mobiele apparaat te testen. Dit elimineert de meer traditionele handheld-analysator. De mogelijkheid om proactief de gezondheid van een machine bij te houden, verbetert de totale eigendomskosten, een formule die JLG wil verbeteren.”

Overig nieuws