Nieuw strategisch plan voor Manitou

Manitou heeft zijn vijfjarige ‘New Horizons 2025’ -strategie bijgewerkt met de belangrijkste punten die bekend zijn met wat de meeste grote bedrijven nastreven, bestaande uit:

  • Overtref de verwachtingen van de klant met diensten met toegevoegde waarde;
  • Stimuleer de groene transitie voor een duurzaam bedrijfsmodel;
  • Verbeter de prestaties met gestroomlijnde bewerkingen;
  • Bouw ons succes op in één verenigd team, met data als game-changer en innovatie als ons DNA.

De meetbare doelstellingen voor het nieuwe plan dat tegen 2025 moet zijn bereikt, zijn onder meer:

  • Omzet van ruim € 2,5 miljard – exclusief acquisities;
  • Een bedrijfsresultaat van meer dan acht procent van de omzet;
  • Winst vóór rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie van meer dan 10 procent van de omzet.

Daarnaast verwacht het bedrijf in die tijd ongeveer € 460 miljoen te investeren.

Als onderdeel van het nieuwe plan zal Manitou nu rapporteren in twee divisies: Products en Services / Solutions. Dit betekent dat de operatie Material Handling & Access (MH&A), die qua inkomsten en winst het grootste deel van het bedrijf uitmaakt, nu zal worden gecombineerd met de operatie Compact Equipment, die grotendeels bestaat uit het Amerikaanse Gehl. Deze nieuwe Products-divisie zal worden voorgezeten door de huidige president van MH&A Elisabeth Ausimour.

Chief executive Michel Denis zei: “2020 kenmerkte de wereld door een gezondheids- en vervolgens economische crisis van onbekende omvang. Het hele jaar door concentreerde de groep zich op het beschermen van zijn medewerkers, het aanpassen van zijn activiteiten, het optimaliseren van klantenrelaties en zijn financiële prestaties. We beginnen het jaar 2021, gereorganiseerd en opnieuw vormgegeven, met een nieuwe roadmap ‘New Horizons 2025’ vol ambities en uitdagingen. De zeer goede dynamiek van de orderintake die tijdens het derde kwartaal werd waargenomen, werd aan het einde van het jaar sterk versterkt. De onzekerheden als gevolg van een zeer onduidelijke economische omgeving blijven echter groot.”

Overig nieuws