Xtra Materieel ontvangt JLG EC520AJ

Het Nederlandse verhuurbedrijf Xtra Materieel heeft een nieuwe 52ft JLG EC520AJ lithium ion aangedreven kniktelescoophoogwerker in ontvangst genomen, een van de eersten die in Nederland is aangekomen.

De nieuwe machine is aangekocht via de lokale distributeur Riwal die ook enkele units in zijn verhuurvloot heeft opgenomen. De EC520AJ biedt een werkhoogte van 17,8 meter met een reikwijdte van 10,65 meter bij een up & over hoogte van 7,3 meter en een platformvermogen van 250 kg, heeft een totale breedte van 2,35 meter en weegt net geen acht ton. De stroom wordt geleverd door een lithium-ionfosfaatbatterijpak dat tussentijds kan worden opgeladen, waarbij de ingebouwde lader de batterijen in minder dan een uur van nul naar 30 procent brengt.

De giek heeft tweewielaandrijving met elektrische wielmotoren op de achteras, terwijl de voorste stuuras oscilleert. De machine is geschikt voor ruw terrein, maar kan ook binnen ingezet worden.

Het in Rotterdam gevestigde Xtra Materieel heeft al JLG hybride hoogwerkers – de 34ft H340AJ en 80ft H800AJ in haar vloot. En heeft JLG’s nieuwe ERT volledig elektrische Rough Terrain schaarhoogwerker besteld die binnenkort in productie gaat.

Bedrijfseigenaar Erik Westerhof zei: “We zijn ontzettend blij met de levering van onze eerste emissievrije hoogwerker. Als bedrijf zijn we ervan overtuigd dat nulemissie de toekomst van de bouw is, en met deze machine in onze vloot zijn we weer een stap dichter bij het leveren van duurzame en toekomstbestendige oplossingen voor de hoogwerkermarkt.”

Salesmanager Wilco Stout van Riwal Nederland overhandigde de machine en voegde eraan toe: “Xtra Materieel is een trouwe klant van Riwal en altijd erg geïnteresseerd in productinnovatie. We zijn erg blij dat ook deze geheel nieuwe, met lithium aangedreven EC520AJ zijn weg naar hun vloot heeft gevonden, aangezien we geloven dat dit product echt een goede aanvulling is op hun portfolio.”

Overig nieuws