Serious Labs biedt nieuwe VR-training

Het in Canada gevestigde technologiebedrijf Serious Labs lanceert een pilot-trainingsprogramma voor hoogwerkers in virtual reality (VR) voor Align JV-medewerkers die werken aan het HS2-spoorwegproject in het VK.

Align JV bestaat uit drie toonaangevende bouwbedrijven (Bouygues Travaux Publics, Sir Robert McAlpine en VolkerFitzpatrick) die momenteel het Central 1-gedeelte van HS2 bouwen. De werken aan het project omvatten de bouw van een viaduct van 3,37 km, een tunnel met dubbele boring van 16,04 km en vijf ventilatieschachten voor zowel interventie- als tunnelventilatiefaciliteiten.

De VR-trainingssimulator voor bedieners van Serious Labs zal worden gebruikt door alle hoogwerker-bedieners op de Align JV-jobsite en zal hen korte 30 minuten durende, veilige COVID-19-trainingsbeoordelingen laten uitvoeren.

Darren Verschuren, International Account Director, Serious Labs, zei: “Vanaf de eerste gesprekken met het team van Align JV was het duidelijk dat ze op zoek waren naar het gebruik van innovatie en de nieuwste technologie om de veiligheid van alle aspecten van de werkomgeving te verbeteren. Simulatortraining is niet alleen boeiend, kosteneffectief en veilig, het biedt cursisten ook betere capaciteiten, terwijl de kans op ongevallen en dodelijke ongelukken wordt verkleind – iets wat beter is voor iedereen.”

Volgens Serious Labs zullen bedieners met vaste tussenpozen worden beoordeeld om hun voortgang in kaart te brengen en te zorgen voor voortdurende verbetering van hun expertise.

De VR-simulator, die een aantal typische gevaren omvat waarmee bedieners van hoogwerkers in het HS2-project te maken kunnen krijgen, werd getest door meer dan een dozijn belanghebbenden van Align JV.

Neil Hancox, Directeur Gezondheid en Veiligheid, Align JV, zei: “De nieuwe technologie ziet er fantastisch uit en voelt fantastisch; het is heel dicht bij de realiteit. Naast een voortdurende technische beoordeling, zie ik dat dit een geweldige stap is in de richting van de opleiding van nieuwe bedieners en de verdere verbetering van vaardigheden voor de ervaren bedieners.”

Overig nieuws