JLG rapporteert herstel

JLG heeft zijn resultaten over het eerste kwartaal gepubliceerd voor de drie maanden tot eind december met een omzet die 21,5 procent lager is dan in dezelfde periode in 2019.

De totale inkomsten bedroegen $ 563,7 miljoen, verdeeld over drie bedrijfsonderdelen. De verkoop van nieuwe hoogwerkers bedroeg $ 278 miljoen, slechts negen procent minder dan het jaar ervoor;

De verkoop van verreikers was echter 39 procent lager op $ 122,9 miljoen. Vorig jaar was de verkoop van hoogwerkers negen procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2018, terwijl de verkoop van verreikers met 25 procent was gedaald.

Overige inkomsten – onderdelen, diensten en gebruikte apparatuur – waren $ 162,8, dus 22,5 procent lager dan een jaar geleden. De bedrijfswinst daalde met bijna 64 procent tot $ 24,9 miljoen vergeleken met vorig jaar, toen het met vier procent was verbeterd.

De orderportefeuille eind december bedroeg $ 771,5, oftewel 23,7 procent lager dan een jaar eerder, en dat was 39 procent lager dan in het kalenderjaar eind 2018.

Het bedrijf zegt dat het een terugkeer naar omzetgroei in Noord-Amerika verwacht in de tweede helft en dat de onderhandelingen met verhuurbedrijven goed verlopen, wat allemaal een goed voorteken is. Het verwacht tegen het einde van het tweede kwartaal weer op volle productie te zijn.

Wilson Jones, CEO van Oshkosh, zei: “Hoewel de timing van herstel in ons segment van toegangsapparatuur moeilijk te voorspellen is, hebben we vertrouwen in de kracht en veerkracht van onze bedrijven terwijl we ons blijven aanpassen tijdens de pandemie. Hoewel we met de aankondiging van vandaag geen kwantitatieve verwachtingen geven, zien we verbetering in onze eindmarkten en zijn we van mening dat we goed gepositioneerd zijn om de inkomsten te laten groeien in de tweede helft van fiscaal 2021 en positieve langetermijn vooruitzichten behouden.”

Overig nieuws