Bronto voegt Backwatch-systeem toe

Backwatch Safety Products werkt samen met Bronto Skylift in het VK om een ​​uitgebreide camera, sensoren en alarminstallatie te ontwikkelen die voldoet aan de nieuwe ‘Direct Vision Standard’ van Transport for London, die vanaf 1 maart wettelijk verplicht wordt.

De norm is van toepassing op een zwaar vrachtvoertuig met een brutogewicht van meer dan 12 ton, waarbij de zichtbaarheid van het voertuig wordt gemeten met een sterrenscore die loopt van nul tot vijf sterren. Dit jaar is slechts één ster vereist, maar dit zal in 2024 naar een minimum van drie sterren overgaan. Elk voertuig met een nul-sterbeoordeling vereist de toevoeging van hulpmiddelen voor indirect zicht / veiligheidssystemen. Dit moet een camera aan de zijkant, naderingssensoren en hoorbare waarschuwingen omvatten. Als hier niet aan wordt voldaan, kan dit leiden tot een boete van maximaal £ 550.

De camera in de cabine

Met dit in gedachten heeft Bronto Skylift veilige systemen geïnstalleerd op zijn nieuwe 70 meter lange S70XR-hoogwerkers die op een Volvo FMX500-chassis zijn gemonteerd. Backwatch levert en installeert de systemen. Bronto heeft voor deze voertuigen een extra opnamesysteem met meerdere camera’s toegevoegd.

Ian James, key accountmanager voor Bronto, zei: “Backwatch heeft het hele proces van DVS-compliance eenvoudig gemaakt. Deskundige kennis van vereisten aanbieden en onze individuele zakelijke behoeften bespreken. Hun volledige service omvatte het verstrekken van certificaten voor elk voertuig, inclusief de door TfL vereiste foto’s. De werkzaamheden zijn bij ons op locatie uitgevoerd door vriendelijke en professionele monteurs.”

Backwatch biedt een breed scala aan veiligheidsuitrusting, van dashcams tot digitale opnamesystemen met meerdere camera’s en radar-naderingssensoren.

Overig nieuws