Point of Rental neemt Rental Hosting over

Het in de Verenigde Staten gevestigde Point of Rental heeft webdesign en hostingbedrijf Rental Hosting overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag, als onderdeel van de uitbreiding naar eCommerce-platforms.

De CEO van Rental Hosting, Caleb Yell, zei dat de overname geen gevolgen zou hebben voor de bestaande klanten. Rental Hosting bouwt geïntegreerde websites met e-commerce, klantenportals en online betalingsfunctionaliteiten. Websites die door het bedrijf zijn ontwikkeld, bieden gebruikers ook instructies voor apparatuur en video’s en, voor de verhuurbedrijven, een inventaris voor verhuur en verkoop.

Wayne Harris, CEO van Point of Rental, zei: “Nu we e-commerce op de voorgrond plaatsen, zowel als bedrijf als branche, geeft deze overname ons de middelen om dit op innovatieve, doordachte manieren te doen. Dit zal onze teams dichter bij elkaar brengen voor samenwerking eerder in het ontwikkelingsproces en ons in staat stellen beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Point of Rental, opgericht in Fort Worth, Texas, door drie vrienden en NASA-medewerkers in 1982, beschreef deze laatste overname als ‘een volgende stap’ in de prioriteitstelling van e-commerce. Het volgt op de overname door het bedrijf van het RentItOnline e-commerceplatform in 2020.

Caleb Yell, CEO van Rental Hosting, zei: “Deze stap heeft geen invloed op huidige Rental Hosting-klanten tijdens de overgang, en zij zullen de vruchten plukken van onze nauwere samenwerking met het ontwikkelingsteam van Point of Rental terwijl we een nog beter geïntegreerd e-commerceproces verzorgen.”

Overig nieuws