Alimak sluit aan bij IPAF

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft de Alimak Group aangekondigd als haar vierde ondersteunende lid.

Alimak Group voegt zich bij Haulotte, APEX en Henderson Insurance Brokers, onderdeel van AON Group, als Sustaining Members van de federatie.

Alimak is een wereldwijde fabrikant van masthoogwerkers en bouwliften (personen-, goederen-, transportplatforms). Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm en heeft 26 dochterondernemingen met een aanwezigheid in meer dan 20 landen wereldwijd.

Angel Ibañez, IPAF’s wereldwijde vertegenwoordiger zei: “Alimak is lange tijd een zeer actief lid geweest dat IPAF ondersteunt bij de ontwikkeling van trainingscursussen en veiligheidscampagnes.

“In de afgelopen vijf jaar heeft IPAF zijn activiteiten op het gebied van masthoogwerkers en takels geïntensiveerd en zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van training en normen voor de sector uitgebreid, dus het zal uitstekend zijn om de Alimak Group aan boord te hebben als een blijvend lid. Dit stelt ons in staat gebruik te maken van de expertise en wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf om te helpen bij het promoten van kwaliteitstraining en best practices op het gebied van veiligheid met betrekking tot masthoogwerkers en takels wereldwijd.”

Sustaining Member is een relatief nieuwe categorie van IPAF-lidmaatschap die is ontworpen om IPAF’s strategische initiatieven en algemene bijdrage aan het verbeteren van veiligheid en productiviteit bij hoogwerkers wereldwijd te erkennen en te ondersteunen.

Peter Douglas, CEO en MD van IPAF, zei: “Het afgelopen jaar heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om samen te werken voor het collectieve voordeel van onze branche, en de waarde die IPAF kan bieden als een belangrijk referentiepunt voor vitale veiligheid en technisch advies, belangenbehartiging bij het ontwikkelen van nieuwe normen of het omgaan met overheidsinstanties, en het aanbieden van bedrijfsinformatie aan onze leden en de bredere industrie.”

“IPAF zou natuurlijk niet bestaan ​​zonder onze leden en we zouden zonder hen onze strategische doelstellingen niet kunnen verwezenlijken, inclusief het verbeteren van de wereldwijde incidentrapportage en het ontwikkelen van ons trainingsprogramma en veiligheids- en technische materialen in reactie op wat ongevalsgegevens ons vertellen. We zijn erg dankbaar dat Alimak Group heeft besloten om zich bij Haulotte, APEX en Henderson Insurance aan te sluiten en dit te erkennen en ons ertoe te verbinden het werk dat we nu en in de toekomst doen, voort te zetten.”

Overig nieuws