MEC voegt Xtra-Deck toe aan telescopen

Het zogeheten Xtra-Deck, dat tot nu toe beschikbaar was op MEC-schaarhoogwerkers, biedt een oplossing voor bedieners net wat extra ruimte nodig hebben.

Net als de MEC XD-schaar biedt de optie Xtra-Deck on Booms een extra hoogte van 50 centimeter met drie telescopische leuningen. De leuningen aan drie zijden van het Xtra-Deck schuiven omhoog en vergrendelen op hun plaats, zodat ze voldoen aan de regelhoogte. Door deze extra bescherming kan de bediener beide handen vrij gebruiken om taken uit te voeren.

In combinatie met de 34-J microgiek van MEC komt de Xtra-Deck goed tot zijn recht, zegt het bedrijf, voor bouwwerkzaamheden onder de 12 meter. De 34-J micro heeft een krachtige vierwielaandrijving en positieve tractie met een oscillerende vooras, en is compact en lichtgewicht met een gewicht van 3900 kg.

Het optionele secundaire beveiligingssysteem Proactive Platform Safety System (PPSS) kan ook worden toegevoegd om de gewaarwording van obstructies te vergroten. De 34-J kan worden gesleept met een full-size truck, of er passen drie units op een dieplader.

Overig nieuws