Haulotte lanceert vlootbeheersysteem

Haulotte heeft een nieuw vlootbeheer- en telematicasysteem gelanceerd – Sherpal – voor zijn assortiment hoogwerkers en verreikers.

Het nieuwe systeem biedt realtime toegang op afstand tot een breed scala aan machinegegevens. Het systeem kan bijvoorbeeld GPS-locatietracking, geofencing, gebruik, brandstof- / laadniveaus, veiligheidswaarschuwingen bieden, zoals de eigenaar op de hoogte stellen van overbelasting van het platform of mogelijke incidenten met beknelling.

Een aantal service- en onderhoudsvoordelen zijn onder meer het bewaken van de accuconditie en motorprestaties, regeneratie van roetfilter, geplande onderhoudsmeldingen en foutcodes, waardoor onderhoudsmonteurs diagnoses kunnen uitvoeren voordat ze de locatie bezoeken.

Christophe Lacaze, operationeel marketingmanager van Haulotte, zei: “Sherpal is ontworpen om hoogwerkers efficiënter te beheren. Het levert gerichte en zinvolle gegevens om productiever te zijn, de dagelijkse werkzaamheden te beveiligen en het bedrijf te laten groeien. Het maakt het leven gewoon gemakkelijker. Door machines te verbinden met telematica-oplossingen van Sherpal, bent u er zeker van dat u de uptime en het gebruik van apparatuur verhoogt en tegelijkertijd de bedrijfskosten verlaagt.”

Het systeem is toegankelijk via het klantenportaal van Haulotte of kan worden geïntegreerd in beheersystemen van derden, terwijl software-updates draadloos kunnen worden uitgevoerd. Het is momenteel beschikbaar op de producten van Haulotte in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, en er zullen nog meer landen volgen.

De onderstaande video belicht enkele van de kenmerken van het systeem:

Overig nieuws