Magni fuseert Amerikaanse activiteiten

De Italiaanse fabrikant Magni Telescopic Handlers gaat zijn Amerikaanse entiteiten – Magni America Inc in Edwardsville, Kansas en Magni America LLC in Roselle, New Jersey – samenvoegen tot één bedrijf, Magni America LLC.

Zowel de faciliteiten in New Jersey als in Kansas blijven, waarbij beide locaties Magni-machines, onderdelen en aanbouwdelen in voorraad hebben.

De locatie in New Jersey – net ten zuiden van Newark en de luchthaven – werd in oktober 2018 geopend door Magni-distributeur Paramount Equipment en wordt het nieuwe Amerikaanse hoofdkantoor, terwijl de faciliteit in Kansas – die in 2016 als een directe dochteronderneming werd geopend aan de westkant van Kansas City, als een filiaal zal opereren. Van alle medewerkers wordt verwacht dat ze bij het bedrijf blijven.

Filippo Lavelli, CEO van Magni, wordt verantwoordelijk voor het Amerikaanse managementteam van Magni, dat bestaat uit Daniel Blum, directeur van Paramount, Sales Manager Joe Leinwol, Gary Weisman, Vice President Operations & Marketing, Service Manager Victor Valera en controller Tara Tryde.

Oprichter en eigenaar Riccardo Magni zei: “Vroeger hadden we twee juridisch gescheiden operaties die voor verwarring zorgden op de markt met onze groeiende nationale dealerbasis en nationale accounts. Door de activiteiten te combineren in één bedrijf, hebben onze klanten één aanspreekpunt voor verbeterde klantenservice en ondersteuning. Met twee volledige vestigingen in de VS is onze service en ondersteuning de beste in het land. Met onze groeiende basis van bijna 1.000 Magni’s in de VS, investeren we fors in faciliteiten, onderdelenvoorraad, training en personeel, inclusief de bouw van een nieuw ultramodern hoofdkantoor in New Jersey.”

Overig nieuws