Samenwerking JLG & Oshkosh met Microvast

Het moederbedrijf van JLG, Oshkosh Corp., heeft een geplande investering aangekondigd in Microvast, een ontwikkelaar van lithium-ionbatterijtechnologie voor commerciële en speciale elektrische voertuigen.

Oshkosh kwam overeen om een ​​private investering van $ 25 miljoen te doen in Microvast, dat op 1 februari een fusie met Tuscan Holdings Corp. aankondigde. Oshkosh en Microvast sloten ook een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst waarin de toekomstige samenwerking en integratie van batterijen wordt benadrukt.

Het nieuwe partnerschap, in combinatie met de bestaande supply chain-partners voor elektrificatie van het bedrijf, zal de ontwikkeling van toonaangevende geëlektrificeerde oplossingen in de hele JLG-productlijn blijven versterken en bevorderen, waaronder giekhoogwerkers, schaarhoogwerkers, low level hoogwerkers en verreikers, aldus JLG.

Volgens Frank Nerenhausen, executive vice president en president van JLG Industries van Oshkosh, zal de relatie de productontwikkeling en technologische roadmap van het bedrijf versterken.

“JLG is gericht op elektrificatie en de levering van duurzame technologieën die milieuvriendelijk zijn zonder concessies te doen aan de prestaties”, zei Nerenhausen. “Wij zijn van mening dat de voortschrijdende batterijtechnologie cruciaal is om dit evenwicht te vinden.”

JLG begon halverwege de jaren negentig met het aanbieden van elektrische producten toen het zijn eerste elektrische hoogwerker op de markt bracht. De meest recente introductie van JLG’s elektrische product was de eerste volledig elektrische schaarhoogwerker in de branche: het AE 1932 DaVinci-model.

“Onze nieuwe volledig elektrische DaVinci-hoogwerker vertegenwoordigt de toekomst van elektrificatie – elk onderdeel is geoptimaliseerd om de klant eersteklas prestaties en waarde te leveren”, aldus Nerenhausen.

“Onze strategische investering in Microvast is een uitstekende aanvulling op de elektrificatiefocus van Oshkosh en de gevestigde partnerschappen”, aldus John C. Pfeifer, president en COO van Oshkosh Corporation.

“Deze partnerschappen, gecombineerd met het zeer bekwame productontwikkelingsteam van Oshkosh, ondersteunen ons groeiende leiderschap met technologiegerichte producten in de markten die we bedienen.”

Overig nieuws