Palfinger hersteld na cyberaanval

Palfinger

Palfinger heeft de productie met succes teruggebracht tot een normaal niveau en is bezig met het upgraden van zijn IT-systemen, nadat het een systeemherstel heeft uitgevoerd, na een ernstige verstoring veroorzaakt door een recente cyberaanval.

Chief executive Andreas Klauser zei: “We zijn erg blij dat we teruggekeerd zijn naar de normale bedrijfsvoering. De afgelopen weken waren erg uitdagend en dankzij de onvermoeibare inspanningen van al onze medewerkers hebben we opnieuw de kracht bewezen die in ons bedrijf ligt. Eindelijk kunnen we ons weer volledig concentreren op waar we goed in zijn: het ontwikkelen en produceren van innovatieve en betrouwbare kraan- en hijsoplossingen. Al met al komen we sterker uit de cyberaanval.”

“Alle 35 productielocaties van Palfinger draaien op volle toeren. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om ook onze klanten en zakenpartners te bedanken die ons in deze uitdagende tijd energiek hebben ondersteund – nu kunnen we weer echt van de grond komen.”

Chief Financial Officer Felix Strohbichler voegde toe: “Onze sterk gestandaardiseerde en centraal beheerde IT-infrastructuur stelde ons in staat om snel en efficiĆ«nt grip te krijgen op deze complexe situatie. Ook hebben we de afgelopen weken in zeer korte tijd optimalisaties van onze IT-beveiliging doorgevoerd. We blijven de weg inslaan van voortdurende verdere ontwikkeling en standaardisatie van onze IT-systemen, wat de IT-beveiliging en betrouwbaarheid in de operationele en bedrijfsprocessen op een hoog niveau garandeert.”

Palfinger werd op 25 januari getroffen door een wereldwijde aanval die zijn e-mail- en ERP-systemen (Enterprise Resource Planning) verstoorde. Het bedrijf zei destijds dat een “groot deel” van zijn wereldwijde locaties was getroffen. Er wordt gedacht dat het ging om een Ransom Ware-aanval, maar dit moet nog worden bevestigd.

Overig nieuws