Nieuwe CEO voor Tadano

Tadano heeft aangekondigd dat CEO Koichi Tadano, 66, vanaf begin april naar een nieuwe rol als voorzitter zal verhuizen. Toshiaki Ujiie, 59, zal de functie van CEO overnemen, nadat hij sinds zijn indiensttreding bij het bedrijf heeft gediend als Chief Operating Officer.

Koichi Tadano zei: “Het is mij een genoegen vandaag het nieuwe leiderschap van Tadano aan onze gewaardeerde belanghebbenden aan te kondigen. Het was voor mij een eer om 18 jaar als president en chief executive van Tadano te dienen. Voor uw steun om mij te helpen deze mijlpaaldag te bereiken, wil ik al onze belanghebbenden en alle medewerkers in de Tadano Group bescheiden bedanken.”

Toshiaki Ujiie voegde toe: “Ik voel me nederig en vereerd dat ik de kans krijg om te dienen als president en chief executive officer van Tadano. Ik kwam bij het bedrijf in april 2019, minder dan twee jaar geleden, maar ik word omringd door enkele van ‘s werelds grootste experts. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis van kranen en de interne werking van het bedrijf aan te scherpen door nauw met hen samen te werken. Ik hoop ook dat de ervaringen en kennis die ik inbreng vanuit de wereld buiten de kraanindustrie, gecombineerd kunnen worden met hun expertise om dynamische verandering en transformatie teweeg te brengen.”

“De Tadano Group heeft momenteel ongeveer 5.000 medewerkers. Ongeveer de helft van hen werkt buiten Japan, in landen over de hele wereld. Dit bedrijf, met het hoofdkantoor op het plattelandseiland Shikoku, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot het belangrijkste kraanbedrijf in Japan en vervolgens tot een wereldleider met productie in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Ik voel me vereerd dat ik de plicht heb ontvangen om zo’n bedrijf te leiden, en ik zal standvastig werken aan Tadano’s eerbiedwaardige doel om wereldwijd de nummer één te worden in de hijsapparatuurindustrie. “

Overig nieuws