Skyjack lanceert nieuwe masthoogwerker

Skyjack lanceert deze week verschillende nieuwe modellen tijdens het virtuele Skyworld-evenement. Het bedrijf trapt de week af met de uitbreiding van zijn lijn van zelfrijdende masthoogwerkers met een geheel nieuwe SJ20, die aansluit bij de SJ12- en SJ16-modellen.

De SJ20 biedt een werkhoogte van 7,95 meter met een platformcapaciteit van 159 kg en is inclusief directe elektrische wielmotoraandrijving en een optionele buitenbelasting voor één persoon tot net geen vier meter. Aanvankelijk alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika, de beslissing over een CE-versie zal later worden genomen. Het totale gewicht is 1.170 kg.

Het platform maakt gebruik van een nieuwe vijfmast, met grotere overlappingen en een enkele meertraps telescoopcilinder – dus geen kettingen of sequencing-riemen – en net als bij andere modellen bevindt de mast zich aan de achterkant van de machine, het andere uiteinde van de stuuras. Het platform kan iets meer dan 400 mm overbruggen om enige reikwijdte buiten de vooras te bieden. Een onderhoudsluik biedt volledige toegang tot alle componenten, inclusief de accu’s, terwijl de bodemvrijheid ook is verbeterd dankzij een opnieuw ontworpen passief pothole-beschermingssysteem.

Productmanager Kristopher Schmidt zei: “De SJ20 heeft proportionele bedieningselementen voor heffen en rijden met volledig elektrische aandrijving, de laatste als antwoord op de groeiende vraag naar verticale masten met hogere verwachtingen voor de werkcyclus. De verbeterde hoogte betekende ook een nieuw vijfdelig mastontwerp met een gesloten meertrapscilinder.”

“Net als bij onze Next Generation DC-schaarliften, hebben onze nieuwe verticale masten ook een intern diagnosesysteem. Door bedieners of servicetechnici realtime fouten te tonen in duidelijke, eenvoudige taal, hebben we de noodzaak van plug-in-kalibratie voor de dagelijkse probleemoplossing geëlimineerd.”

“Bij het ontwerpen van de SJ20 hebben we rekening gehouden met de eisen van de klant, met name de vraag naar zowel binnen- als buitentoepassingen. De SJ20 is winddicht voor één persoon tot 3,96 meter, wat de toepassingsmogelijkheden vergroot en het rendement voor verhuurbedrijven verhoogt. ”

Overig nieuws