Nieuwe Genie verreiker

Genie heeft de nieuwe 17 meter / 4.500 kg GTH-1056 Noord-Amerikaanse verreiker gelanceerd, die aansluit bij de beproefde 11 meter / 2.700 kg GTH-636 en 14 meter / 3.600 kg GTH-846 modellen, met aan de zijkant gemonteerde motor en een sterkere giek.

De GTH-1056 kan 2.268 kg hanteren een maximale hefhoogte van 17,25 meter en 1.361 kg bij het maximale voorwaartse bereik van 12,8 meter.

De nieuwe verreiker wordt geleverd met drie aandrijflijnopties met een keuze uit een 120 pk Deutz-dieselmotor en een Powershift-transmissie met vier versnellingen, of een Deutz Tier 4f-motor van 74 pk met een powershift met drie versnellingen of een continu variabele automatische transmissie (CVT). De 74 pk diesel vereist geen DEF-uitlaatvloeistof en levert vergelijkbare prestaties als de grotere motor, maar tegen lagere kosten en met een lager brandstofverbruik.

Beide aandrijfassen zijn uitgerust met sperdifferentiëlen, terwijl een nieuwe All Terrain Enduro-band de eigenschappen van rock-lug-banden combineert met conventionele verreikerbanden voor ruw terrein. Een brede middenstang zou de bandenslijtage op harde oppervlakken verminderen – waardoor de levensduur met maar liefst een derde wordt verlengd – terwijl zelfreinigende buitenste nokken helpen de tractie te behouden op zachte, modderige grond. De maximale rijsnelheid is 30 km / u.

Productmanager Josh Taylor zei: “Klanten gaven kritische feedback nadat ze honderden uren met meerdere units op echte werklocaties hadden gewerkt. Ontwerpverbeteringen zijn gericht op het leveren van betrouwbare machineprestaties voor verhoogde productiviteit op zelfs de meest ruige en uitdagende werkterreinen, terwijl het onderhoudsgemak wordt verbeterd en de totale eigendomskosten worden verlaagd. De GTH-1056 is meer getest dan elke andere Genie-verreiker die eerder op de markt is gebracht.”

Overig nieuws